Eten en drinken

Leerlingen kunnen 's middags blijven eten op school. Hiervoor wordt een kleine bijdrage aangerekend. Zie infobrochure. Ouders ontvangen hiervan een fiscaal attest. 

Sinds de coronatijd pasten wij onze middagen aan. De leerlingen blazen eerst even stoom af en spelen een kwartiertje voor het eten. Daarna eten zij in de eigen klas met de leerkracht of middagmoeke. 

Wij verkopen geen eten of drinken. De kinderen brengen een lunch en water mee van thuis. De drinkbus kan steeds bijgevuld worden aan de kraan. Daar gezonde voeding past in het algemeen welzijns- en gezondheidsbeleid, vragen wij om een gezonde lunch mee te geven. Snoep en chocolade horen daar niet bij. Je kan je kind misschien betrekken in het maken van de brooddoos. 

In de voor- en namiddag krijgen de leerlingen tijd om een tussendoortje te eten. Ook hier vragen we om dit gezond te houden. Vanaf de maand oktober krijgt elk kind een stuk fruit aangeboden op woensdag. Het oudercomité sponsort dit project "oog voor lekkers" reeds jaren. Tijdens een gezellig klasmomentje leren de kinderen om fruit en groente te proeven. 

Verjaardagen worden gevierd in de klas. De klasleerkracht spreekt met de ouders een gepast moment af. Ook hier houden we de traktaties zo gezond en eenvoudig mogelijk. Het samen vieren primeert.

Lunch op school