Ons aanbod

Bewegingsopvoeding

Motorische en zintuiglijke ontwikkeling is belangrijk bij jonge kinderen. 

Geest en lichaam zijn met elkaar verbonden. We bouwen de bewegingsmogelijkheden van onze leerlingen uit door specifieke vaardigheden te ontwikkelen zodat ze handiger, vloeiender, zelfstandiger en efficiënter gaan bewegen. Zintuiglijke ontwikkeling, lichaamsperceptie, groot bewegen staan centraal bij onze kleuters. Dit is dagelijks geïntegreerd in de klaspraktijk. Bij de oudere leerlingen voorzien we naast de ingeplande sportlessen ook bewegingstussendoortjes en rustmomenten. 

Bodymap en Krullenbol

Een ontwikkelingsgerichte aanpak voor onze kleuters die aansluit bij de executieve functies en ervoor zorgt dat de overgang van kleuterschool naar lagere school vlotter kan verlopen. Geregeld zal de leerkracht de fiche meegeven naar huis zodat je deze met je kleuter nog eens kan oefenen. 

Bewegen doen onze kleuters dus elke dag. Voorzie daarom best makkelijke kledij waarin je kind zich niet belemmerd voelt.

Sport

LIEZELE
Juf Veerle geeft kleuterturnen. 
Meester Jonas geeft bewegingsopvoeding aan de lagere school. 
Zij maken hiervoor gebruil van de grote en mooi uitgeruste sportzaal. 

LIPPELO
Meester Marijn geeft bewegingsopvoeding aan de lagere school. In de wintermaanden geeft hij initiatie skaten. 
De klas die niet gaat zwemmen op maandag krijgt sport op school van juf Jutta. 
Zie lessenrooster en maandkalender.

Moev

De school neemt deel aan Moev-activiteiten: Rollebolle, Kronkeldidedoe, Alles met de bal, Robinson, ... . 

Sportkledij

We verwachten van de leerlingen dat ze steeds in orde zijn met hun sportkledij: sportschoenen met witte zool, een blauwe of zwarte short en Libosshirt die aan te kopen is via de school. Bij vriestemperaturen of buiten sporten is een lange sportbroek toegestaan. De kledij wordt meegenomen in een gymtas. Voorzie overal de naam. 

Zwemmen

Zwemlessen richten we in vanaf de 2de kleuterklas en gaan door in het zwembad van Bornem. De lessen zijn ingepland op maandagen en worden gegeven door onze klasleerkrachten. Zie maandkalender. 

Vernieuwde leerlijn

Deze bestaat uit 4 fasen: 

fase 1 = watergewenning ( rode badmutsen );

fase 2 = leren overleven ( blauwe badmutsen );

fase 3 = leren veilig zwemmen ( groene badmutsen );

fase 4 = verbreding met zwemstijl, afstandszwemmen ( groene badmutsen ).

De indeling van de groepen gebeurt tijdens de eerste zwemles. In de loop van het jaar worden testen afgenomen om een brevet te behalen en kan het niveau en kleur badmuts wijzigen. Op ons winter- en zomerrapport vindt u hierover een evaluatie. Indien uw kind extern zwemlessen volgde en een brevet heeft, kan u dit tonen aan de leerkracht. 

Leerlingen brengen twee handdoeken mee: één om op te staan en één om zich af te drogen. De badmuts wordt door de leerkracht meegegeven en is aan te kopen. Zwemlessen en vervoer bieden wij gratis aan. 

Attest

Wie niet sport of zwemt dient een attest van ouder of arts af te geven aan de klasleerkracht. De leerling gaat niet mee naar het zwembad, blijft op school en krijgt een aangepaste taak van de leerkracht. 

 

Fred Brevet